Re: [guide-user] RE: UCAC4 (again)

Bill Gray Nov 12, 2016

Hi Grant,

The fact that Go To... Object... 4U314-15926 works suggests that you're
on the right road. (I should remember to suggest trying that. But I didn't,
and can't, think of a case where you could get Go To to work, but not
display.)

To double-check: under Extras... Toggle User-Added Datasets, you've
selected UCAC4 (_not_ "UCAC4 downloaded from VizieR"), turned 'on', with
the 'label' box checked, and 'show at' set from 0 to 1 degree?

What happens if you right-click on that star? Do you get UCAC4 data
or UCAC3 data?

-- Bill


On 2016-11-11 20:42, 'Blair, Grant' g.blair@... [guide-user] wrote:
> Thanks, Tom!
>
> Well, this is extremely interesting. Switching the UCAC4 directories (and reference) over to C: made no difference, so I set it back to D:.
>
> Still no sign of the UCAC4 stars (or labels) appearing, even at level 10 (15 minutes).
>
> HOWEVER:-
>
> If I do a 'Goto...Object' and enter "4U314-15926" as described in http://www.projectpluto.com/update9.htm#ucac4_find, then Guide does indeed go to the location where that star should appear. It just doesn't display it.
>
> Ideas, anyone?
>
> Grant
>
> -----Original Message-----
> From: guide-user@yahoogroups.com [mailto:guide-user@yahoogroups.com]
> Sent: Friday, November 11, 2016 7:40 PM
> To: guide-user@yahoogroups.com
> Subject: Re: [guide-user] RE: UCAC4 (again)
>
> Good luck Grant. FYI, for me the stars don't ID as 4UCxxx-xxxx until I
> zoom in to level 10. before that (level 9 or before) they ID as TYCO
> catalog stars.
>
> Tom
>
> On 11/11/2016 7:04 PM, 'Blair, Grant' g.blair@... [guide-user] wrote:
>> Thanks, Tom. Same here, except I'm on D:
>>
>> I guess I'll temporarily copy the UCAC4 tree to C: and adjust the UCAC4_PATH accordingly to see if it makes a difference.
>>
>> Grant
>>
>> -----Original Message-----
>> From: guide-user@yahoogroups.com [mailto:guide-user@yahoogroups.com]
>> Sent: Friday, November 11, 2016 7:02 PM
>> To: guide-user@yahoogroups.com
>> Subject: Re: [guide-user] RE: UCAC4 (again)
>>
>> In my c:\UCAC4 directory I have a U4B subdirectory containing Z001-Z900
>> and a U4i subdirectory with a few index files and such. Also a
>> modfis.exe file (?).
>>
>> Tom
>>
>>
>>
>> On 11/11/2016 6:56 PM, 'Blair, Grant' g.blair@... [guide-user] wrote:
>>> Thanks, guys. Tried that one, still no dice.
>>>
>>> Did you both ftp the files from CDSARC? Or did you get them from some other source?
>>>
>>> I'm wondering if the directory structure there is set up a little differently from that expected by Guide...
>>>
>>> Grant
>>>
>>>
>>> -----Original Message-----
>>> From: guide-user@yahoogroups.com [mailto:guide-user@yahoogroups.com]
>>> Sent: Friday, November 11, 2016 5:34 PM
>>> To: guide-user@yahoogroups.com
>>> Subject: Re: [guide-user] UCAC4 (again)
>>>
>>> Same here as Dr. Clay...
>>>
>>> Tom
>>>
>>> On 11/11/2016 4:16 PM, 'P. Clay Sherrod' drclay@... [guide-user]
>>> wrote:
>>>>
>>>>
>>>> You might try changing your path command to:
>>>> UCAC4_PATH=d:\ucac4
>>>>
>>>> Works just fine in that configuration for us.
>>>>
>>>> ------------
>>>> Dr. Clay
>>>>
>>>> Arkansas Sky Observatories
>>>> WEB: www.arksky.org/ <http://www.arksky.org/>
>>>> FACEBOOK: https://www.facebook.com/groups/421163751426836/
>>>> ASO Petit Jean Mountain /MPC H41
>>>> ASO Petit Jean Mountain South /MPC H45
>>>> ASO West Conway /MPC H43
>>>> .......serving astronomy since 1971
>>>> ____________________
>>>>
>>>> ----- Original Message -----
>>>> *From:* 'Blair, Grant' g.blair@... [guide-user]
>>>> <mailto:g.blair@... [guide-user]>
>>>> *To:* guide-user@yahoogroups.com <mailto:guide-user@yahoogroups.com>
>>>> *Sent:* Friday, November 11, 2016 1:50 PM
>>>> *Subject:* [guide-user] UCAC4 (again)
>>>>
>>>> Hi All,
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> I don't think I am a particularly inept person in general, but
>>>> getting Guide 9.1 (10 Dec, 2015 version) to access UCAC4 (locally on
>>>> the same HD as Guide) eludes me.
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> I downloaded the entire UCAC4 tree from
>>>> cdsarc.u-strasbg.fr/pub/cat/I/322A/UCAC4 into D:\UCAC4 on my laptop,
>>>> keeping the relative directory structure.
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> I have Guide 9.1 installed in D:\AstroData\Guide9
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> I have the following in
>>>> GUIDE.DAT: UCAC4_DATA=D:\UCAC4
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> I have UCAC-4 flagged with an asterisk in Extras-Toggle User
>>>> Datasets and the 'on' radio button is selected, as is display at a
>>>> scale of 0 - 1 degrees.
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> I go to an area of the sky with the window displaying 30 arcmin of
>>>> field and the only stars visible are from Tycho (or PPM or HD).
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> I have UCAC3 disabled, if that makes any difference (it didn't seem
>>>> to, for me).
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> Where is my mistake, please?
>>>>
>>>> Grant
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>> ------------------------------------
>>>
>>> ------------------------------------
>>>
>>> To unsubscribe from this group, send an empty email to:
>>> guide-user-unsubscribe@egroups.com
>>> ------------------------------------
>>>
>>> Yahoo Groups Links
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> ------------------------------------
>>> Posted by: "Blair, Grant" <g.blair@...>
>>> ------------------------------------
>>>
>>> To unsubscribe from this group, send an empty email to:
>>> guide-user-unsubscribe@egroups.com
>>> ------------------------------------
>>>
>>> Yahoo Groups Links
>>>
>>>
>>>
>>>
>>
>>
>> ------------------------------------
>>
>> ------------------------------------
>>
>> To unsubscribe from this group, send an empty email to:
>> guide-user-unsubscribe@egroups.com
>> ------------------------------------
>>
>> Yahoo Groups Links
>>
>>
>>
>>
>>
>> ------------------------------------
>> Posted by: "Blair, Grant" <g.blair@...>
>> ------------------------------------
>>
>> To unsubscribe from this group, send an empty email to:
>> guide-user-unsubscribe@egroups.com
>> ------------------------------------
>>
>> Yahoo Groups Links
>>
>>
>>
>>
>
>
> ------------------------------------
>
> ------------------------------------
>
> To unsubscribe from this group, send an empty email to:
> guide-user-unsubscribe@egroups.com
> ------------------------------------
>
> Yahoo Groups Links
>
>
>
>
>
> ------------------------------------
> Posted by: "Blair, Grant" <g.blair@...>
> ------------------------------------
>
> To unsubscribe from this group, send an empty email to:
> guide-user-unsubscribe@egroups.com
> ------------------------------------
>
> Yahoo Groups Links
>
>
>